Tetap Di Hati

Tetap Di Hati

Halaman

Sabtu, 28 April 2012

PUFF SARDIN

Assalamualaikum.......

Selamat pagi semua. Apa sarapan pagi nie? Saya sarapan yang paling2 ringkas atas permintaan che abang. Sebenarnya che abang nak sardin roll tapi roti dah habis pulak. Memandangkan roti paratha ada, saya guna jer roti paratha untuk buat puff sardin.

Senang dan cepat.....ringkas2 jer, nak keluar dah nie nak pergi pasar kejap. Lepas tu nanti nak pergi shopping pulak....pastu nak pergi servis kereta.....pastu nak kuar dengan adik pulak, tak pasti lagi jadi ke idok.....depa dok senyapppp jer. Banyak perancangan yang nak dibuat weekend nie...harap2 semuanya berjalan lancar.

Memandangkan hari selasa cuti sempena Hari Pekerja, jadi saya cuti hari isnin. Bila dah bercuti panjang nie, banyak ler perancangan yang bersarang dalam kepala nie......kita tunggu je la masa dan ketikanya.....(^__*)


PUFF SARDIN

Bahan2:
3 keping paratha jenama kawan
2 tin sardin tin kecil 
2 biji labu bawang besar - hiris dadu halus2
2 biji cili merah - hiris dadu halus2
Garam
1 biji limau nipis - ambil jusnya
1 biji kuning telur

Cara2:
Di dalam mangkuk, campurkan semua bahan kecuali paratha. Hancurkan ikan dan gaul sebati kesemuanya . 
Letakkan inti ke atas paratha dan buat ikut kreativiti masing2. 
Kemudian sapu atasnya dengan kuning telur.
Bakar pada suhu 175C selama 20 minit @ hingga puff menjadi perang. 




yang ini che abang punya, dia nak yang gelap sikit tapi tergelap pulak....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan