Tetap Di Hati

Tetap Di Hati

Halaman

Khamis, 19 April 2012

AISKRIM COKLAT

Assalamualaikum.....

Selamat tengahari semua kawan2ku yang diingati. Yok makan tengahari yok...lapo lah. Tapi sebelum tu saya nak n3 satu resepi yang best dan mudah sungguh penyediaannya. Kalau sebelum ni saya buat ais krim strawberry sebab nak habiskan buah strawberry. Dek kerana kesedapannya kali ini saya buat lagi tapi perisa coklat pulak. 

Memang sedap sangat2, ruginya buat separuh adunan....sekali hadap dah langsai. Untuk perisa coklat tu saya letak coklat chip kat tengah2nya....lagi ler bertambah2 sedap. Resepi macam biasa lah dari dapur Kak Mai . Terima kasih sangat2 Kak Mai....sedappppp!!!!! Saya memang tak berapa nak layan aiskrim melainkan aiskrim kacang merah tapi untuk yang ini memang tak cukup, mungkin sebab buat sendiri kot...hehehe.

Jom layannnnn...............


yang dalam bekas nie....anaaaa yang punyaaaaa!!!!lalala....sori ler tak dapat nak tunjuk dalamnya yang ada coklat chip sebab lupa pulak nak snap.....

AISKRIM KOKO
 Resepi : Jom Masak

Bahan:
1 tin susu pekat (kurangkan sedikit manis bangat)
1 tin air masak(kak Mai tambah susu cair)
1 sudu makan ovellete
1 biji telor
4 sudu makan serbuk koko

coklat chip - saya tambah
coklat rice - saya tambah

CARA-CARANYA
1. Campurkan semua bahan dan pukul guna mixxer hingga gebu
2. Masukkan dlm bekas dan bekukan.
3.  Sedia untuk dimakan.  Aiskrim ni cepat cair………


cepat ngap bang...nak cair dah nie.....maday..madayyy


terliur tak.....sluurrrppppp!!!!!


alamak....blurrrrr!!!!

6 ulasan:

  1. maunya xtliur...lgi2 tgk yg mleleh tu...slurpppp

    BalasPadam
  2. Assalam khairiah,
    ice cream coklat homemade memnag berbaloi buat sendiri kan..akak pernah juga cuba buat dulu..biasalah mesti nak yang coklat juga..anak2 pun suka kata macam yang jual punya...

    akak nak ucapkan terimaskih for the support during kejadian kemarin tu ya..really appreciate it so much..

    BalasPadam
  3. Qasey Honey - bersabar ye...hehehe

    BalasPadam
  4. Ayu - bersabar ye ayu atas apa yg berlaku.....jgn merajuk2 tau, jgn putus asa...

    BalasPadam
  5. Assallamualaikum Khairiah..

    Nak..nak..nak...hehehe.. Best kalau dapat ngap ni..Nyum..nyummm.. Tinggal di Melaka yer..Naz pun org Mealaka gak tp tinggal jauh dari Melaka...

    BalasPadam
  6. Naz....saya memang org melaka n masih menetap di melaka.....harap2 jgn dipindhkn luar melaka.....haru nanti, hihihi

    BalasPadam