Rumah Melaka

Rumah Melaka

Halaman

Rabu, 26 Ogos 2015

MELANTAK STEAK HUB......sedap ler!!!!!!!

Assalamualaikum

 

MELANTAK STEAK HUB, sebutnya memang ganazzzz......kalo makan lagi ler ganezzzzzz!!!! nie n3 yang dah tertunggak yer. Tak perasan rupanya n3 nie saya tak post lagi. Bila sembang2 dengan kawan2 pasal nak jalan2 jumaat nie kat Melaka, suruh ler tengok post kat blog pasal steak nie sekali dia orang cari tak ada. Rupa2nya dok kat draft lagi tak perasan hehehe....

Saya dengan suami makan masa sebelum puasa lagi hari tu. Kedai nie pun jer buka, cawangan Melaka dekat area nak ke Baandar Hilir dari Dataran 1 Malaysia Klebang Melaka. Sebab masih baru, jadi petang memang tak ramai lagi lah yang datang. Tapi masa nak balik malam tu memang kedai nie tak putus2 orang datang. Rasa memang sedap walaupun mahal sikit tapi berbaloi2.......tu yang nak ajak kawan2 yang belum pernah rasa lagi........
 

Ini menu kami berdua ye, makan sepuas2 hati......sedappp!!!

makan dengan seleranya, menjamu selera hingga tak bersuara hahaha.......

kalau datang melaka, jom singgah ke sini......

 

Ahad, 23 Ogos 2015

BUAT ROTI, ALHAMDULILLAH MENJADI...........

Assalamualaikum
 
 
Alhamdulillah, berjaya juga saya meroti akhirnya. Dah lama nak buat, asyik tertangguh2 jer. Dulu nak buat, tak larat nak uli..... dah ada bread maker asyik nanti2, tak berkesempatan nak buat. Sekarang baru puas hati dapat makan roti puas2......makan sampai muntah hehehe.....
 
Sebelum nie, ikut kawan2 belajar buat roti dan pizza di Kolej Komuniti Ledang. Dah pandai nak gentel2, kita buat sendiri ler pulakkan. Kali nie saya buat roti manis dengan roti pintal. Suami tengok pun geleng kepala dok pintal2 roti tu. kreatip katanya hahaha......kreatip ler sangatkannnn........gelitis jer tengoknyerrr....

 

Ini roti pintal saya, macam buat tocang kat rambut tu.......Yang hitam atas tu saya tabur serbuk kulit kayu manis, baru ada ummphhhh!!!!! First time buat, gebusss gedebussss.....
 
  
Yang ini saya tabur gula pasir jer.....
 









Sabtu, 15 Ogos 2015

MANIS MANIS LEBARAN 2015

Assalamualaikum

Selamat Pagi......dah lama benor tak update kat blog nie. Banyak sangat halangannya. Kawan2 dah sibuk bertanya resepi. Cakap buat macam2 tapi resepi tak letak pun kat blog.

Alahai.......resepinya dah ada cuma tak sempat nak post kat blog. Ini pun tengah bersiap2 nak ke rumah kawan kahwin kat Tangkak. Nak gerak pukul 11.30 tapi pukul 10 dah siap, tersiap awal pulak. Jadi kesempatan nie saya ambil untuk post aktiviti Sambutan Hari Raya ILP LedanG.


Manis Manis Lebaran, tema sambutan hari raya ILP Ledang tahun ini. Memang sungguh2 manis, banyak aktiviti yang dilakukan. Persembahan para pelajar dari setiap bengkel, perembahan dari band staff ILP sendiri, penyerahan duit raya kepada anak2 yatim dan juga pelajar2 ILP Ledang, pertandingan baju paling bergaya kategori lelaki dan wanita dan juga gerai paling bagus.

Melihat keceriaan pada wajah masing2, menunjukkan satu tanda kepuasan dan kejayaan majlus pada para pelajar dan juga pengajar serta kakitangan semua. Kerjasama tip top. Makanan yang disediakan di setiap gerai2 bengkel juga memuaskan sampai tak cukup nak easa lagi hihihi........Tahniah bagi semua yang menjayakan......


Ini sebahagian gambar yang saya ada, banyak lagi yang masih belum diupload oleh pihak yang berwajib hehe.......


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
DARI KAMI WARGA ILP LEDANG



Sabtu, 23 Mei 2015

DRAGON FRUIT SODA

Assalamualaikum



Dragon Fruit Soda, giler sedappppp!!!! segarrr!!!!!. Minum memang tak hingat, sampai 2 gelas saya minum. Memang sedap, sampai terus tak ada selera nak makan sebab dah kenyang minum air. Kena pulak tengah musim panas sekarang nie, cukup lega....arghhhhhh!!!! dah tak tau nak cakap apa. Nak tau, kena cuba buat sendiri..........