Bahan2 :
4 ekor ikan kembung
3 ulas bawang merah - tumbuk halus
2 ulas bawang putih - tumbuk halus
1 biji bawang besar- potong 6
Taucu- ikut rasa
Air asam jawa
Halia
Cara2 :
1. Lumur ikan dengan garam dan kunyit, goreng seperti biasa .
2. Tumis bahan tumbuk hingga naik bau. Masuk taucu, tumis seketika dan masukkan air asam jawa, ikan dan cili api.
3. Setelah kuah mendidih, masuk bawang. Kacau seketika dan angkat .
kak Ros suka ni.Minggu lepas kak ros masak taucu udang campur peria,makan nasi 2 pinggan
BalasPadamnie laik suami saya kak rose, dia mmg suka...
Padamaduhh sedapnye...lapo balik dh perut ni...simple tp myelerakan bile dimakan dgn nsi panas2..perghh
BalasPadammmg Qh, kalo kena dgn nasi pnas,lajuuuu je ngap2
Padamsalam....tq flo...:)
BalasPadamsy pun bru je msak nie mnggu lepas kut...hehe...
salam perkenalan Asyifa....
Padamsalam khairiah..tq follow dan singgah dapur zila..kunjugan balas dan follow kamu balik..lauk nie fev zila..klu bab2 taucho mmg laju jew makan nasi..waalllaaa terliur btl:)
BalasPadamsalam perkenalan juga......tq jd followr saya, nti saya nk skodeng blog awk ye...
Padam