Assalamualaikum........
Bahan2:
1/2 kg ayam
3 sudu besar cili kisar
3 sudu besar lengkuas kisar
2 sudu besar serai kisar
2 inci halia - titik
3 sudu besar kerisik
2 helai daun kunyit
5 helai daun limau
2 cawan santan - tak cukup boleh tambah
Garam
Gula
Bahan2 kisar :
5 biji cili padi
3 biji bawang putih
5 biji bawang merah
1 biji kunyit hidup
1. Campur semua bahan kecuali kerisik. Masak hingga kuah sedikit kering. Masukkan kerisik dan masak hingga kuah sedikit pekat dan ayam masak .
tak berapa nak hitam rendang ayam nie sebab kerisik tu tak hitam....sekali tengok macam kari pekat jer....
sedapnye tgk rendang ayam tu...ni kalau mkn xpyh lauk lain dh...ni aje dh cukup...mkn bsama ngn nasi putih panas2 tu...perghhh xleh bygkan kesedapannye...hihi
BalasPadamrendamg ayam kegemaran saya...hari2 mkn pun x pe QH...hihihi
Padamkak Ros pun masak rendang hari ni..tapi tak ambil gambor le....
BalasPadammesti sedap sgt2 rendang kak ros kn sampai x sempat nak bergambar hehehe.....
PadamSedapnya.. sedapnya.. nampak kuah rendang tu pun dah tau sedap.
BalasPadammmg sedap rendang tu tp bundo msk lggggggs sedappp
PadamIsh kalau dapat makan dengan nasi impit dan lemang... alangkah bahagianya!
BalasPadamtggu raya nti ye mama.....
BalasPadam