Tetap Di Hati

Tetap Di Hati

Halaman

Rabu, 30 Mei 2012

VADAI

Assalamualaikum.....


kacang dal tak berapa nak halus, blender problem kot....nak kena beli baru le tu

VADAI

Bahan2 :
200 gm kacang dal - rendam 6 jam
1 tangkai daun kari 
2 tangkai cili kering - potong kecil2
1 biji bawang besar - potong dadu
2 sudu teh jintan manis
Garam

Cara2 :
1. Bersihkan kacang dal dan kemudian kisar halus tanpa meletakkan air.
2. Di dalam mangkuk, satukan kacang dal, daun kari, cili kering, bawang besar, jintan manis dan garam. Gaul hingga sebati.
3. Ambil sedikit adunan, bulat2kan dan leperkan sedikit dengan menggunakan plastik. Susun di atas plastik yang telah disapu sedikit minyak untuk mengelakkan dari melekat .
4. Goreng dengan minyak yang sederhana panas dan letakkan sedikit daun kari, masak hingga kekuningan dan toskan. 



2 ulasan:

  1. fav. ucu ni...minta 4 ketui..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mintak maaf ye ucu...udah langsai semlm, sekali ngam je x toleh2 pn kiri kanan hhaha

      Padam